Jak si doma udělat krásného Valentýna?

V dnešní době musíme při plánování valentýnského večera zapojit více fantazie než kdy jindy. Jsme odkázaní na domácí prostředí a to situaci trochu komplikuje.

Proto je dobré mít plán, aby večer nesklouznul ke každodennímu stereotypu. Nemusíte vymýšlet nic extra, stačí trochu příprav a iniciativy a Vaše drahá polovička bude vrnět blahem a dobrá nálada se přenese i do dalších dní. Takhle to prostě se ženami funguje.

Takže si vezměte papír a tužku a přemýšlejte co, k příjemnému večeru v romantické atmosféře patří.

Mám zde pro vás několik tipů, to přece jen abyste na něco nezapomněli:

1. Víno nebo prosecco

Dobré víno je naprostý základ romantického večera, to je jasné. Bílé, červené nebo snad růžové, či jakou odrůdu nebo značku víte Vy nejlépe jakou společně máte rádi. Ale co takhle svoji ženu potěšit dobrou lahví prosecca? Je to spíše ženské pití, a ženám obvykle velmi chutná. A protože tohle ženy moc dobře ví, tak i ocení, že na ně myslíte. Pokud to ještě chcete povýšit a potěšit svoji lásku nad rámec standardu, najděte si recept na Aperol Spritz a namíchejte ho pro ni. Nezapomeňte na led! A můj osobní tip: Nastrouhejte do něj plátek pomerančové kůry, bude top!

Victoria's Secret Valentýn - Víno

2. Láska prochází žaludkem

K příjemně strávenému večeru neodmyslitelně patří dobré jídlo. Pokud máte doma šikovnou kuchařku a ona se přípravy večere ujme, máte o starost míň. Ale co takhle si jídlo objednat a Vaši lásku v kuchyni neunavovat? Přece jen se jí ušetřená energie bude o pár hodin později hodit, že ano. K tipům na valentýnské jídlo tradičně patří ústřice, ale držme se trochu při zemi. V letošním roce si budeme muset vystačit například se sushi, italskou kuchyní, nebo čímkoli jiným, co vás po konzumaci neodrovná ke spánku. Ačkoli takový hamburger z Vaší oblíbené restaurace je určitě také dobrá volba. Hlavně ať vám chutná.

3. Rudé růže

Tradičním symbolem Valentýna jsou rudé růže. Je prakticky jedno, jestli přinesete jednu nebo jich bude třeba 50. Tady kupodivu neplatí čím víc tím líp. Tady platí zákon: Přines k růži něco sladkého. A tím se dostáváme k dalšímu tipu…

4. Něco sladkého

Tohle by měla být docela snadná disciplína pro každého muže. Ať už se spokojíte s ověřenou klasikou typu Ferrero Rocher nebo Lindt, nebo si dáte práci s tím, že seženete makronky nebo luxusní pralinky, tak určitě něco sladkého přineste!

Budete mít něco sladkého po večeři, a jak známo, kvalitní čokoláda je přece afrodiziakum.

Victoria's Secret Valentýn - Sladké

4. Dárek

Pokud máte v plánu svojí ženě kromě něčeho sladkého přinést i jiný dárek, určitě se zase držte osvědčených valentýnských dárků.
To je například parfém, kterým nikdy nic nezkazíte. Může to být i drobný šperk nebo luxusní spodní prádlo.

5. Filmový večer nebo masáž při svíčkách

V současné době nezbývá moc možností jak strávit valentýnský večer. Na restaurace nebo wellness centra můžeme zapomenout. Proto si musíme poradit i v domácích podmínkách.

Zapomeňte pro dnešní večer na svoje akční filmy a vyberte něco romantického. Prostě to jeden večer vydržíte! A třeba objevíte nějakou romantickou komedii, která bude bavit i Vás. Pokud chcete večer strávit bez filmu, pořiďte masážní olej a svíčky. Masážní olej určitě nevyužijete pouze v tento večer.

Správný muž, je prostě vždy připraven. Pro věty typu „Valentýna stejně neslavím“, není místo. Proč si neudělat se svou nejdražší hezký večer, když nás tento svátek k tomu přímo nabádá?

Šťastného Valentýna!